Monday, August 1, 2011

cemburu pada masa lampau dia..

                 semalam dapat kad kahwin. kawan lama aku, A yang kali terakhir aku jumpa semasa aku darjah 6. teringat betapa comel dan cantiknya dia masa itu. ramai kawan lelaki aku yang minat. sangat sopan, dengan gaya muslimah pula, sesiapa pun akan suka. 
              dan tetiba teringat pasal si dia, tunang tersayang. semasa masih dalam proses kenal hati budi, dia pernah kata dia suka kawan aku ini. kadang-kadang terbit perasaan jahat dalam hati. kenapa aku tak secantik itu? kenapa dia tak mencari wanita seperti itu? kenapa pilih aku yang tentunya berbeza dengan A? 
               bodohnya aku cemburu dengan masa lalu dia. aku cemburu kerana A perempuan pertama yang dia suka, walaupun aku perempuan pertama menjadi teman wanita dia. aku cemburu kerana aku tahu A lebih segala-galanya dari aku. dari semua segi. walaupun A adalah 'crush' dia, aku tetap cemburu. mungkin kerana aku kenal betapa istimewanya A. 
              mungkin aku perlu tambah keyakinan pada diri sendiri. tanam dalam-dalam kepala aku yang dia pilih aku sebagai bakal isteri dia, bukan orang lain. hurmm... syukur. semoga dia adalah jodoh aku yang sebenar-benarnya. dan semoga aku lah tulang rusuk dia yang hilang itu.
                 


Jika Saya Kata Saya Sayang, Bermakna Saya Sayang Sungguh-sungguh!!

4 comments:

~ cerita HaTi aku ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...